Claris Zorgvilla Den Deijl

In Claris Zorgvilla Den Deijl vinden mensen met dementie een nieuw thuis. In onze villa krijgen de bewoners professionele zorg van een betrokken team, in een huiselijke omgeving en met oog voor wat ze nog wél kunnen en willen. Een thuis waar prikkels en rust in balans zijn, waar bewoners zich geborgen en veilig voelen en waar hun dierbaren altijd welkom zijn. Om een kopje koffie te drinken in de gezellige huiskamer, mee te doen aan een van de vele activiteiten of aan te schuiven bij het door onze eigen kok bereide diner.

Over de zorgvilla

In Claris Zorgvilla Den Deijl staat de balans tussen aan de ene kant prikkels en aan de andere kant rust centraal. Deze balans is zeer bepalend voor het welzijn van onze bewoners en heeft dan ook onze continue aandacht. Alles is hierop afgestemd. Dat de zorgvilla niet in een oorverdovend stil bos ligt, maar op een dynamische locatie, aan een weg en in de buurt van winkels, is dan ook een bewuste keuze.
Ook in de zorgvilla is er aandacht voor deze balans. Bewoners die op zoek zijn naar rust, vinden die op hun eigen kamer of in de ruime tuin. En in de gemeenschappelijke huiskamer en comfortabele serre heerst gezellige bedrijvigheid.

Naast de balans tussen rust en prikkels is er nog een aantal aspecten dat van de zorgvilla een fijne plek maakt en dat een bijdrage levert aan het welzijn van onze bewoners:

  • De zorgvilla beschikt over een state-of-the-art domoticasysteem met slimme sensoren. Hierdoor kunnen de bewoners zich veilig door de villa bewegen en is hun privacy gewaarborgd.
  • In de villa zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Hierdoor is er voor iedereen een prettige plek, ook voor de bezoekende familieleden. Een aantal ruimtes is voorzien van biodynamisch licht. Dit heeft een positief effect op het bioritme van de bewoners.
  • Een centrale ruimte in de villa is de open keuken. Hier worden iedere dag verse maaltijden bereid door onze kok.
  • Aan de achterkant van de villa ligt een grote tuin. Deze is bereikbaar via openslaande deuren en biedt de bewoners vele mogelijkheden. Zo kunnen ze in de tuin naar hartenlust tuinieren, luieren, iets drinken of de dieren verzorgen.
P1110081

De kamers

Claris Zorgvilla Den Deijl is een kleinschalige zorgvilla met 24 kamers, van 32m2 tot 47m2. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met toilet, bieden veel privacy en kunnen geheel naar eigen smaak worden ingericht door de bewoner en zijn of haar dierbaren. Bij iedere kamer staat naast de deur een herinneringskastje met persoonlijke attributen van de bewoners. Hierdoor kan de bewoner zijn of haar appartement gemakkelijk terugvinden en helpt het de bewoner om zich thuis te voelen in de villa.

Het team

Naast de omgeving speelt ook het team een belangrijke rol in het welzijn van onze bewoners. Vandaar ook dat ons team bestaat uit professionals die uitblinken in betrokkenheid. Medewerkers bij wie het welzijn van de bewoners voorop staat en die iedere dag alles op alles zetten om goede zorg te bieden en een vertrouwde, huiselijke sfeer te creëren. Naast het vaste team van professionals werken wij intensief samen met huisartsen, tandartsen, een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, logopedist en een ergotherapeut.

18033212_1745362929087107_4954882080732672606_n

Activiteiten

Activiteiten spelen een grote rol in onze villa. De bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij dagelijkse activiteiten zoals tuinieren of koken. Deze activiteiten worden individueel of in groepsverband aangeboden en zijn altijd afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Naast de standaard activiteiten is er ook volop ruimte voor extra activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, bewegen en creativiteit. Daarnaast wordt er tijd gemaakt voor bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper of pedicure.

achterkant villa wassenaar