Claris Zorgvilla Steinenburgh

In Claris Zorgvilla Steinenburgh vinden mensen met dementie een nieuw thuis. In onze villa krijgen de bewoners professionele zorg van een betrokken team, in een huiselijke omgeving en met oog voor wat ze nog wél kunnen en willen. Een thuis waar prikkels en rust in balans zijn, waar bewoners zich geborgen en veilig voelen en waar hun dierbaren altijd welkom zijn. Om een kopje koffie te drinken in de gezellige huiskamer, mee te doen aan een van de vele activiteiten of aan te schuiven bij het door onze eigen kok bereide diner.

Over de zorgvilla

Zorgvilla Steinenburgh staat midden in de samenleving. Vanuit de rust in de voortuin kijkt u naar de levendigheid van de Bilt. Onze bewoners kunnen hierdoor zelf kiezen voor rust of voor prikkels. Dat de zorgvilla niet in een oorverdovend stil bos ligt, maar op een dynamische locatie, aan een weg en in de buurt van winkels, is dan ook een bewuste keuze.

Naast de balans tussen rust en prikkels is er nog een aantal aspecten dat van de zorgvilla een fijne plek maakt en dat een bijdrage levert aan het welzijn van onze bewoners:

  • Op alle drie de verdiepingen zijn er gemeenschappelijke ruimtes. Hierdoor is er voor iedereen een prettige plek, ook voor de bezoekende familieleden.
  • De gemeenschappelijke ruimte op de benedenverdieping is ingericht met een grote open keuken. Hier worden iedere dag de maaltijden bereid door onze kok. Als u binnenkomt zal de geur van vers gemaakt eten u terugbrengen naar oude tijden.
  • De gemeenschappelijke ruimtes op de eerste en op de tweede verdieping zijn ingericht om plezierig te kunnen zitten en om actief deel te nemen aan een activiteit als sjoelen, kaarten, bloemschikken e.d.
  • De zorgvilla beschikt over een state-of-the-art domoticasysteem met slimme sensoren. Hierdoor kunnen de bewoners zich veilig door de villa bewegen en is hun privacy gewaarborgd.
  • Aan de voorkant van de villa ligt een grote tuin. Vanuit de woonkamer is deze voor iedereen toegankelijk, zodat we met alle bewoners van de zon kunnen genieten.
  • In het souterrain van de zorgvilla zal een fysiotherapiepraktijk haar intrek nemen, met o.a. als specialisatie geriatrische fysiotherapie. Onze bewoners kunnen deelnemen aan de gezamenlijke fysio in de villa, en kunnen naar wens ook individueel sessies volgen.

De kamers

Claris Zorgvilla Steinenburgh is een kleinschalige zorgvilla met 24 kamers, van 35m2 tot 70m2. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met toilet, bieden veel privacy en kunnen geheel naar eigen smaak worden ingericht door de bewoner en zijn of haar dierbaren. Vrijwel alle kamers beschikken over veel ramen waardoor er in de kamers evenals in de rest van de villa een ruimtelijk gevoel is gecreëerd.

Het team

Ons team bestaat uit professionals die uitblinken in betrokkenheid. Medewerkers bij wie het welzijn van de bewoners voorop staat en die iedere dag alles op alles zetten om goede zorg te bieden en een vertrouwde, huiselijke sfeer te creëren. Allen zijn zij geselecteerd op kennis, kunde en op het hebben van een groot hart. Naast het vaste team van professionals werken wij intensief samen met huisartsen, tandartsen, een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, logopedist en een ergotherapeut.

Activiteiten

Een van de belangrijke aspecten van onze visie op ouderenzorg wordt vormgegeven in de grote hoeveelheid activiteiten die wij met onze bewoners ontplooien. Stimuleren van lichaamsbeweging, mentaal blijven uitdagen, niet overnemen maar zoveel mogelijk zelfstandig het leven vormgeven. Daarom spelen activiteiten een grote rol in onze villa. De bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij dagelijkse activiteiten zoals tuinieren of koken. Deze activiteiten worden individueel of in groepsverband aangeboden en zijn altijd afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Naast de standaard activiteiten is er ook volop ruimte voor extra activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, bewegen en creativiteit. Daarnaast wordt er tijd gemaakt voor bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper of pedicure.

IMG_2113
bilt3
18033212_1745362929087107_4954882080732672606_n