Het voltallige Wassenaarse brandweerkorps bracht op vrijdag 18 augustus een bezoek aan het verjaardagsfeest van een van onze bewoners. Waar een vals brandalarm in Claris Zorgvilla Wassenaar al niet toe kan leiden…

Een tijdje geleden drukte een van de bewoners van Claris Zorgvilla Wassenaar per ongeluk op de brandalarmknop. Voordat we er erg in hadden, stond de lokale brandweer in vol ornaat voor de deur met de intentie om de brand te blussen. Het bleek vals alarm, maar de bewoners vonden het maar wat leuk om al die brandweerlieden in de zorgvilla te zien. Er stond zelfs een brandweerwagen voor de deur!

Koffie met taart

Met name één bewoonster was zeer gecharmeerd van het mannenbezoek. Toen deze bewoonster jarig was, leek het directeur Sandra Krikke dan ook een geweldig idee om de brandweerlieden in de zorgvilla uit te nodigen voor koffie met taart. Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd, rond 10.30 uur kwamen zes brandweerlieden langs met een mooie bos bloemen voor de jarige.

Leefplezier

De brandweerlieden en de commandant vonden het geweldig dat de zorgvilla de moeite had gedaan om dit te organiseren. Dat het leefplezier van de bewoners zo belangrijk is, dat Claris dit soort verassingen faciliteert. De medewerkers van de zorgvilla vonden het op hun beurt fantastisch dat het Wassenaarse brandweerkorps de moeite had genomen om langs te komen. Niet alleen de jarige maar ook alle andere bewoners en het personeel hadden een gezellige ochtend.