De kosten van het zorgpakket

Het doel van Claris Zorggroep is om de kosten zo duidelijk en inzichtelijk mogelijk te maken voor de bewoner en de familie. Om die reden hebben we twee soorten kosten gedefinieerd:

Zorgkosten

De professionele zorg die Claris levert aan haar bewoners in de zorgvilla’s wordt bekostigd vanuit het persoonsgebonden budget (PGB), een subsidie die vanuit de overheid geleverd wordt. Met deze financiële regeling schakelt u zelf de zorg en hulp in die u nodig heeft. U ontvangt hiervoor een vooraf vastgesteld bedrag op basis van uw behoefte aan zorg. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door het Zorgkantoor.

De zorg die valt onder de PGB en die u bij Claris Zorgvilla’s ontvangt, is afhankelijk van het zorg zwaarte pakket (ZZP) dat aan u is toegekend. Iedereen in Nederland met een indicatie ZZP5 of hoger krijgt deze zorg vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Daarvoor geldt echter wel een inkomensafhankelijke, wettelijke eigen bijdrage. Meer over de eigen bijdrage vindt u op hetcak.nl. Familieleden of bewindvoerders krijgen maandelijks door Claris een factuur toegestuurd voor de geleverde zorg.

De zorg die bij uw ZZP-indicatie past en dus de zorg die u ontvangt, is opgenomen in het Zorgleefplan dat op uw behoeften wordt afgestemd.

Mocht u vragen hebben over de zorgkosten en de vergoeding vanuit het PGB of twijfelen of de juiste ZZP-indicatie is toegekend, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Ninety year old senior male portrait.
18033212_1745362929087107_4954882080732672606_n