Susanne Padmos locatiemanager Zorgvilla Het Poortgebouw

Mijn naam is Susanne Padmos, 42 jaar en woonachtig in Delft. Ik woon daar samen met mijn man Oscar en twee dochters, Kilian (14) en Anouk (12). In mijn vrije tijd geniet ik ervan om, samen met mijn man, te klussen in ons huis en het te verbouwen tot ons paleisje. Ook kan ik erg genieten van het samenzijn met onze vrienden en familie. Ik houd van mensen om mij heen, die mij dierbaar zijn.

Per 1 november 2021 ben ik bij Claris gestart als locatiemanager voor Zorgvilla Het Poortgebouw. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen om, samen met een nieuw enthousiast team, aan een mooi thuis te mogen gaan  bouwen voor mensen met geheugenproblematiek.

Het opstarten van een nieuwe woonlocatie is voor mij niet nieuw. In mijn vorige functie als opstartmanager in de ouderenzorg heb ik door het hele land nieuwe huizen mogen opstarten. Ik was betrokken vanaf het moment dat de vergunning voor de bouw werd afgegeven tot 10 weken na de officiële opening. In deze functie miste ik echter het nauwe contact met de bewoners, hun naasten en medewerkers. Als locatiemanager heb je dit contact wel. En ik heb bemerkt dat ik juist door deze contacten veel voldoening haal uit mijn werk.

Ik ben HBO Verpleegkundige en heb, direct na mijn afstuderen, bewust de keuze gemaakt te gaan werken in de ouderenzorg. Hierin ben ik nu ruim 20 jaar werkzaam in verschillende rollen. Ik ben gestart als verpleegkundige op een revalidatieafdeling van een verpleeghuis voor mensen die een CVA hadden doorgemaakt. Tijdens deze periode heb ik mijn diploma Hoger Management behaald.

Hierna ben ik meer de kant van het management opgegaan; van assistent teammanager, naar teammanager, naar locatiemanager.

Wat ik altijd belangrijk heb gevonden is dat ik dicht bij de zorg en de bewoners bleef staan. Ik geniet ervan om betrokken te zijn bij de bewoners en ze echt te kennen. Ook vind ik een goed contact met hun naasten en de medewerkers heel waardevol.

Zorgvilla Het Poortgebouw zal naar verwachting omstreeks maart/april 2022 haar deuren openen. De komende maanden zullen wij alle voorbereidingen treffen die nodig zijn om onze nieuwe bewoners een mooi thuis te geven met goede, warme zorg. Zo zullen we gaan bouwen aan een netwerk in de buurt. Dit betekent contacten leggen met de huisartsen, casemanagers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, thuiszorgorganisaties en vele andere partijen die eraan kunnen bijdragen de zorg voor de bewoners te optimaliseren.

Ook zijn wij reeds gestart met het werven van medewerkers. We zijn op zoek naar medewerkers met hart voor de zorg voor mensen met een geheugenproblematiek en die de missie en visie van Claris begrijpen en steunen. Medewerkers die de kunst kennen van de regie laten bij de bewoner en alleen, geruisloos, overnemen wanneer een bewoner wordt geconfronteerd met wat hij niet meer kan.

Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om onze bewoners te gaan ontvangen!

Met vriendelijke groet,
Susanne Padmos

Uw Ouder Met Dementie Verliest de Regie Over Zichzelf

De grootste impact van dementie is het verliezen van grip op het leven. Mensen met dementie verliezen langzaam de regie over zichzelf.

De zelfstandigheid die iemand misschien nog had door autorijden, valt als eerste weg na diagnose dementie. Zo zal uw ouder steeds afhankelijker worden; ze kunnen niet meer zelfstandig ergens heen gaan en hobby’s als bridgen lukken steeds minder goed.

U zal vroeg of laat hulp moeten inschakelen voor dingen die uw ouder voorheen altijd zelf regelde. Het beslissen over persoonlijke zaken van uw ouder kan vervelend


De Rolverdeling Tussen U en Uw Dementerende Ouder Verandert

Uw rol als kind van een ouder met dementie verandert definitief. In plaats van dat uw ouder altijd voor u heeft gezorgd, zal de rolverdeling tussen u en uw dementerende ouder voorgoed omgedraaid zijn. 

De impact van dementie op het leven van u als kind is heftig en kan voelen als een rouwproces. Uw ouder gaat steeds minder lijken op de persoon die hij of zij was. Uw steun en toeverlaat of simpelweg uw luisterend oor valt langzaam weg, u kunt niet meer praten met uw ouder zoals u dat gewend bent. U verliest uw ouder tijdens het leven.

Zelfstandig Wonen Met Dementie Wordt Steeds Onveiliger

Activiteiten en dagelijkse handelingen die altijd vanzelf gingen, lukken steeds minder goed. Hierdoor kan uw ouder tegen problemen aanlopen in huis, waardoor zelfstandig wonen met dementie steeds onveiliger wordt.   

Handelingen als boodschappen doen, worden vaak onmogelijk, omdat producten niet meer herkend worden of de weg naar huis wordt vergeten. Ook het doel van gevaarlijke voorwerpen als scherpe messen of schoonmaakmiddelen worden onduidelijk, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit.  

Ook koken kan een gevaar zijn, omdat uw ouder het gas vergeet uit te zetten of aardappelen op het vuur worden gezet zonder eerst water in de pan te doen. Het aanschaffen van een rookmelder of koolmonoxidemelder om je naaste te waarschuwen kan helpen. Hier vindt u meer tips voor een veilige keuken.


Belasting Van Mantelzorgers Wordt Steeds Groter

Het niet meer weten van dingen maakt dat iemand met dementie zich onzeker, verward en achterdochtig voelt. Deze gevoelens kunnen resulteren in agressief of hulp weigerend gedrag.

De belasting van mantelzorgers wordt door uw eigen onzekerheid en bezorgdheid om uw ouder ook steeds groter. U durft uw ouder nauwelijks meer alleen te laten. Vergeet mijn moeder niet te eten en drinken? Laat mijn vader geen vreemde mensen binnen?

Om als mantelzorger goed om te kunnen gaan met het veranderende gedrag van uw ouder en niet constant in conflicten te stranden, zijn er trainingen voor het inlevingsvermogen rondom dementie

Nu u weet wat de impact van dementie op uw leven en dat van uw ouder gaat zijn, is het belangrijk om het verloop van de ziekte in kaart te brengen. Wat kan ik verwachten in de verschillende fases van dementie? In de volgende blog zoomen we hierop in.   


Mogelijkheden

Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Vraag daarom een adviesgesprek aan over de bekostiging van uw verblijf in onze zorgvilla’s.

Wilt u op de hoogte worden gehouden? Of heeft u interesse om uzelf of een familielid aan te melden voor deze locatie? Vul dan hieronder het formulier in en we houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ik wil op de hoogte blijven voor:

Gregory Joha